15.07.2015 12:30

Шоуто „Звук и светлина“ след всеки оперен спектакъл от „Сцена на вековете“

Шоуто „Звук и светлина“ ще бъде излъчвано след всеки спектакъл от тазгодишния Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец във Велико Търново. Публиката на културния форум, всички гости и жители на старата столица могат да видят аудио-визуалния спектакъл на 24, 25 и 31 юли и на 1 август. Програмата „Царевград Търнов – Звук и светлина“ може да се наблюдава от площад „Цар Асен I“ пред Архитектурно-музеен резерват „Царевец“.
Първата българска историческа опера в четири действия „Борислав“ на маестро Георги Атанасов и шедьовъра на руската класика, операта "Борис Годунов" от Модест Мусоргски са в афиша на „Сцена на векоовете 2015“. Спектаклите на Царевец на двете заглавия, „Борислав“ на 24 и 25 юли и  „Борис Годунов“ на 31 юли и 1 август, са с начален час от 21:00ч.
Софийската опера и балет ще направи и две балетни вечери в Летния театър в парк „Марно поле“ – на 28 юли е балетът „Зорба гъркът“ по Микис Теодоракис, а на 29 юли са балетите „Кармен“ и „Рапсодия в синьо“ по музика на Бизе-Шчедрин и Джордж Гершуин.
Билети за фестивала се предлагат в изнесени каси пред Община Велико Търново и до Съдебната палата, в Туристически информационен център на ул. "Христо  Ботев" № 5 във Велико Търново и в системата на www.eventim.bg.
Организатори на Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ са Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ в партньорство със Софийската опера и балет.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.