02.08.2015 18:00

Даниел Панов награди призьорите в ловната стрелба на стрелбището на Картала

Ловците от Великотърновското ловно-рибарско сдружение традиционно една седмица преди откриването на новия ловен сезон се събраха на своето стрелбище в местността „Картала“ край Велико Търново.  
В празника взеха участие над 200 ловци и риболовци. Гости на събитието бяха председателят на УС на НЛРС-СЛРБ Иван Петков, кметът на Великотърновската община Даниел Панов, председателите на ЛРС в Дряново и Попово Рачо Рачев и Димитър Димитров, професор Валери Стефанов, член на УС на НЛРС-СЛРБ.
Дошлите на Картала проследиха с интерес станалото вече традиционно състезание по ловна стрелба в дисциплината „Скийт”. В него се включиха ловци от почти всички ловни дружини, общо 45 души.
Награди на ловците с най-точен мерник връчи кметът на Община Велико Търново Даниел Панов. Първи се класира Мерт Чолаков от ловната дружина в Ново село. След него се наредиха Красимир Колев от Ветринци и Петър Антонов от Балван. Отборно логично първи излезе отборът на Ново село, следван от представителите на дружините в Шемшево и Балван.
Награди получиха и най-възрастният състезател – 62-годишният Николай Джуров, бивш състезател по ловна стрелба, който в надпреварата излезе четвърти, и 19-годишният Петър Досев от Балван, които това лято проведоха успешно курса за подготовка на млади ловци.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.