29.07.2015 17:00

Продължават ремонтите на улици и тротоари

И в най-горещият ден на годината продължава усилената работа по ремонти на улици и тротоари във Велико  Търново.
Работници и техника на „Пътни строежи Велико Търново“ продължават работа по подготовка за нанасяне на вторият слой асфалт на улиците „Серес“, „Твер“, „Толедо“ и „Асти“. Повдигнати са шахтите и спирателните кранове, изграждат се отводнителни шахти в очакване на довършителните работи по улиците в квартал „Кольо Фичето“.
С бързи темпове, въпреки непосилната жега продължават ремонтите на участъци от тротоарните настилки на улица „Никола Габровски“. Върху част от тротоара вече са поставени вибропресованите павета и се извършва запълване на фугите с пясък.
Започна и ремонта на пространството около Дворец на културата и спорта „Васил Левски“. Хора и техника започнаха отстраняването на старите настилки пред централният вход на залата. Предстои реконструкция на цялото пространство, подмяна на част от съоръженията, изграждане на нови съоръжения за отвеждане на повърхностните води, които ще предпазват стълбищата от слягане и пропадане.
Ремонтите на пространството около ДКС „Васил Левски“ са част от допълнителните обекти по проект „Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културният туризъм“. Очаква се наскоро да започне работа и по другите 4 обекта, за които кмета на Община Велико Търново Даниел Панов подписа анекс на стойност 2,5 млн. лв. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.