19.08.2015 14:00

Кметът Даниел Панов е удовлетворен от ремонта в детска градина „Пролет”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов изрази удовлетворение от ремонта на покрива на детска градина „Пролет”, която е най-старата в града и е на близо 80 години. Реконструкцията бе включена в програмата за хуманитарна помощ на отдел „Военно сътрудничество” към Посолството на САЩ у нас. В своеобразната мисия участваха петнадесет войници от 412-то инженерно командване към Сухопътни войски – САЩ, както и седем военнослужещи от родната армия. Освен детска градина „Пролет” те ремонтираха покрива, стаите и баните и целодневното детско заведение в с. Церова кория.
„Благодаря на отдел „Военно сътрудничество” към Посолството на САЩ. По проектите за двете градини работихме повече от година. Смятам, че имаше нужда от ремонта в най-старата детска градина във Велико Търново, чието изпълнение е много добро. Партньорското ни сътрудничество с посолството действително е факт, създадохме нови познанства и приятелства с цялата група. Надяваме се да имаме и други проекти, група от Общината и посолството са разглеждали още обекти. Благодаря за прекрасната работа”, обърна се градоначалникът Даниел Панов към щатските и български войници, и техните ръководители.
Задоволство от резултатите изрази и полковник Брус Дженингс, който е заместник-началник щаб на 412-то инженерно командване към Сухопътни войски – САЩ. Той благодари на войниците за добрата оперативна дейност и изрази увереност, че ефектът от работата им ще е дълъг. „За нас е важно, че направихме този проект, който е с голяма важност за децата”, подчерта полк. Дженингс.
Инвестираните средства в покривните реконструкции на двете детски градини са малко над 55 000 лева. Проектирането бе дело на общински експерти, а финансирането, изпълнението и закупуването на материали бе възложено на отдел „Военно сътрудничество” към Посолството на САЩ в България.
Кратката церемония в детска градина „Пролет” бе уважена още от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков, от заместник-началника на Националния военен университет полк. Иван Стоянов и от подполковник Джей Смит, който е началник на отдел „Военно сътрудничество” към Посолството на САЩ. Присъстваха представители на общината, военнослужещи, жители и гости на града.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.