13.09.2015 13:25

Откриват новите центрове за настаняване от семеен тип

Новите центрове за настаняване от семеен тип във Велико Търново ще бъдат официално открити в понеделник /14 септември/. Трите къщи за деца станаха факт след успешната реализация на проекта „Бъдеще за всяко дете”, който Община Велико Търново защити по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”. Общата инвестиция е в размер на 2 249 390 лв.
Построяването на новите центрове е част от социалната политика на Община Велико Търново. Трите къщи за деца осигуряват среда за живот, която е максимално близка до семейната. Така малчуганите и младите хора получават нова възможност за развитие извън социалните институции.
Разработката „Бъдеще за всяко дете” е една от най-значимите в социалната сфера. След успешната ѝ реализация центровете за настаняване от семеен тип във Велико Търново вече са осем на брой.
Трите нови къщи за деца ще бъдат открити от кмета на общината Даниел Панов. Мероприятието започва в 10,00 ч. и ще се проведе в новия център за настаняване, който се намира до Дома за възрастни хора „Венета Ботева”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.