11.11.2015 13:30

Генералният директор на Испанската федерация на журналисти и писатели за туризъм Енрике Санчо ще посети Велико Търново

Във връзка с реализация стратегията на Община Велико Търново и Туристическия информационен център „Царевград Търнов” за международно представяне на града в условия на криза и реорганизиране на основните туристически пазари във Велико Търново пристига господин Енрикe Санчо.
Работата на г-н Енрике Санчо е свързана с медиите и специализираните туристически издания, с цел популяризиране на нови места за туризъм и търсене на неразкритите възможности и потенциал на вече утвърдени такива. През годините г-н Санчо е публикувал в различни специализирани туристически издания във Франция, Испания, Канада, Потругалия, Швеция, Германия, Латинска Америка и др.
По програма г-н Санчо ще разгледа днес средновековната българска столица, АМР Арбанаси и ще се запознае с възможностите на Велико Търново като културен, религиозен и кулинарен център.
Утре (12.11.2015 г.) преди обяд г-н Санчо ще се срещне с инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново, за да обсъдят възможности за още по-мащабно „отваряне” на Велико Търново към испанския туристически пазар.
От 11:45ч., в зала 302 на общината, г-н Санчо ще се срещне с журналисти и ще отговори на техни въпроси.
Той ще бъде радостен да се срещне с представители на медиите от Велико Търново, за да се запознае с местни журналисти и да чуе как те биха охарактеризирали своя град в едно изречение или с три думи. Ще сподели интересни приоми в работата на журналистите, пишещи за туризма в Европа и по света.
Енрике Санчо Бланес
Водещ журналист в Испания, специализиран в туризма.
Генерален директор на Испанската федерация на журналисти и писатели за туризъм.
Член на Управителния съвет на Испанската асоциация на кореспондентите за чуждестранна преса.
Собственик и президент на фирма OPEN COMINICACION, фирма за връзки с обществеността и информационни услуги в туризма.
Повече от 25 години публикува репортажи за туристически дестинации и обекти от всички континенти във водещи и специализирани печатни медии в Испания и Европа. Участва редовно в телевизионни и радио предавания. Преподава във водещи испански университети.
Носител е на много национални и международни награди, последната от които е за OPEN COMUNICACION като „Най-добрата агенция за туристическа информация на испанския пазар”, връчена на ФИТУР, най-голямата международна туристическа борса в Испания, втора по значение в света след борсата в Лондон.
Организира и ръководи мисии на испански и чуждестранни журналисти, специализирани в туризма, в много страни по света, като в последните години акцентира на Източна Европа и на културния, религиозен и кулинарен туризъм.
Организира пресконференции на всички големи туристически борси в Европа.
Проявява интерес към България и нейните културни, исторически, гастрономически и други туристически забележителности, с цел да публикува репортажи и да организира впоследствие посещение на група водещи испански журналисти у нас.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.