30.11.2015 17:00

Благотворителен коледен базар събира изделия на арт-работилници към социалните услуги в община Велико Търново

Благотворителен коледен базар и изложба „Ние можем – IX” събира изделия на арт-работилниците към близо 30 социални услуги, които функционират в община Велико Търново. Той ще бъде открит на 1 декември в парк „Марно поле” от 16:00ч. В дните до 30 декември всяка социална институция ще се представи с различни творби и изделия – ръкоделия, сувенири, картички, рисунки, играчки и украса за елхата. Те са изработени от потребители на социалните услуги.
Със свои изделия се представят: центровете за настаняване на деца и младежи от семеен тип; защитените и преходни жилища, заедно с дневните центрове за хора с увреждания; домовете и дневните центрове за възрастни хора; Съюзът на инвалидите; Фондация „Искам бебе”; Дом „Пеню и Мария Велкови; центровете за социална рехабилитация и интеграция на деца и възрастни с увреждания, интелектуални затруднения и психични разстройства; потребители на други социални услуги на територията на община Велико Търново.
Великотърновската общинска организация на Съюза на инвалидите в България също е подготвила изложба базар. Експозицията ще бъде поставена във фоайето пред Ритуалната зала в Община Велико Търново на 3 декември, по повод Международния ден на хората с увреждания.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.