28.12.2015 15:20

Велико Търново посреща Нова година с голям концерт, фойерверки и празнична почерпка

Велико Търново ще посрещне новата 2016 година с голям концерт, фойерверки и празнична почерпка. Много настроение и изненади очакват жителите и гостите на старопрестолния град. Пъстрата музикална програма и кулинарните изкушения са подготвени от Общината, по инициатива и със съдействието на кмета Даниел Панов, както и в партньорство с бизнеса.
Вкусни пържолки, гарнирани с вино и бира ще очакват празнуващите край сцената, която ще бъде монтирана пред сградата на кметството. След полунощ всеки ще може да вкуси от традиционната българска баница с късмети, като подсигурените парчета са 1000. Над 2000 вафли за подслаждане също са част от почерпката, осигурена от Община Велико Търново и фирмите „Метро Кеш енд Кери”, „Пивоварна Бритос”, „Ден и нощ” и „Фаворит”.
Новогодишният концерт започва в 23:00 ч. Водещ ще е Наско от БГ Радио, а на сцената ще се изявят Руслан Мъйнов, Десислава, Нора Караиванова, Бисер Иванов, Амалия Ненова и Патриотично-фоклорен ансамбъл „Искра“. Кметът на Велико Търново Даниел Панов също ще посрещне 2016 г. пред Общината, като точно в полунощ ще поздрави жителите и гостите на старопрестолния град.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.