18.02.2016 18:45

Даниел Панов и стотици великотърновци почетоха Апостола на свободата Васил Левски

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и стотици жители на старопрестолния град почетоха паметта на Васил Левски. Общоградското поклонение бе по повод 143 години от обесването на Апостола на свободата. То се състоя пред паметника на националния герой в центъра на Велико Търново.
В началото деца от младежките центрове и клубове в селата Арбанаси, Беляковец, Ресен, Самоводене описаха живота и славното дело на Васил Левски с литературно-музикалната композиция „Апостоле, днес славим твоето име!”. Последва кратко слово на историка от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” проф. Петко Петков. Заупокойна молитва отслужи великотърновския митрополит Григорий.
С цветя и венци паметта на Васил Левски бе почетена първо от кмета на старата българска столица Даниел Панов. Последваха го председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, областният управител проф. Пенчо Пенчев и ректорите на Великотърновския университет и Националния военен университет проф. Христо Бонджолов и бригаден генерал Пламен Богданов. Същото сториха общински съветници, представители на институции, клубове, много деца и възрастни от Велико Търново. Цветя и венци пред паметника на Апостола на свободата бяха поднесени и от парламентарно представени политически партии.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.