18.02.2016 15:00

Новият туристически филм за Велико Търново се радва на широк обществен отзвук

Новият туристически филм „Велико Търново – в сърцето на историята” се радва на широк обществен отзвук и силно медийно присъствие. Създаването му и националната премиера в София са отразена от повече от 10 медии с национална аудитория, сред които БНТ, БНР, БТА, водещи ежедневници, радиа и информационни агенции. Освен в репортажи, продукцията присъства в интервюта с режисьора Калин Николов, актьора Юлиян Вергов и композитора Давид Кокончев.
Филмът бе кулминацията на представянето на старопрестолния град на международното туристическо изложение „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016”, която се проведе през миналата седмица в София. Популярният актьор Юлиян Вергов е в ролята на гид, който по атрактивен начин запознава зрителите със славното минало на старата българска столица, съвременния й живот и културен календар, както и с всички значими събития.
Националната премиера на „Велико Търново – в сърцето на историята” бе на 11 февруари в София и премина при силен интерес. Поканата на кмета Даниел Панов уважиха дипломати от различни държави, министри, народни представители, кметове на общини, представители на туроператори, фирми в сферата на туризма и медии.
Филмът е първият сред документалните и туристически продукции, който е заснет в 4К (UHD) резолюция и отговаря на най-високия стандарт за кино. Реализацията е дело на студио “Black Stamp”, по поръчка на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”. Първата за България прожекция бе във Велико Търново през декември миналата година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.