18.02.2016 12:45

Старозагорската опера поставя „Кармен” и „Пинокио” на великотърновска сцена

Старозагорската държавна опера ще гостува във Велико Търново с постановките „Кармен” и „Пинокио”. Двете представления ще бъдат на 23 февруари в Двореца на културата и спорта. Гостуващите артисти ще превърнат деня в истински празник за почитателите на театралното и музикално изкуство. „Спектаклите са от най-високо европейско и световно ниво”, подчерта управителят на ДКС „Васил Левски” Таня Димитрова.
В 11:00ч. е началото на детската опера „Пинокио”, чийто сценичен режисьор е Денис Иванов. Билетите за малчуганите и техните придружители са на ниска цена. Директорът на Държавната опера в Стара Загора Огнян Драганов уточни, че детското представление предстои да получи номинация за едно от най-добрите, поставяни на сцена.
От 19:00ч. в ДКС „Васил Левски” ще бъде представена прочутата опера на Жорж Бизе „Кармер”. Новата сценична версия на шедьовъра бе поставена за пръв път на открито в Античния форум в Пловдив, а отскоро се играе при голям успех и на закрита сцена. В една от главните роли е великотърновката Русалина Мочукова, която ще пресъздаде образа на красивата девойка Микаела. Режисурата на зрелищния спектакъл е дело на Георги Динев, сценичната адаптация е на Димо Костадинов, а диригент на хора е Младен Станев.
Директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов благодари на Община Велико Търново за подкрепата и отличи добрата културна политика на кмета Даниел Панов и екипа му.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.