29.08.2012 13:36

Улица „Васил Левски” става пешеходна зона, пешеходни и велоалеи и на „Крайбрежна”

Улица „Васил Левски” ще стане пешеходна зона от лятото на следващата година. Това съобщи кметът на общината Даниел Панов.

Идеята е обсъдена със специалисти от администрацията и съгласувана с органите на Пътна полиция. За реализирането и обаче е необходимо да завърши реконструкцията на известната като Улицата на глада градска отсечка, която трябва да поеме част от трафика в центъра. Пешеходната зона ще обхване пространството от театъра до сградата на съда.

Пешеходни и велоалеи ще бъдат обособени и на улица „Крайбрежна”. „В момента се изработва проект за крайречната зона на река Янтра. Там сме заложили алеи за пешеходци и велосипедисти с дължина около 2,5 – 3 километра. Районът ще бъде включен в интегрирания план за градско развитие”, обясни градоначалникът. По думите на Панов това място трябва да се развие като атракцион  и транспортни комуникации.

Даниел Панов информира още, че идната седмица заедно с главния архитект на общината бъде проведена среща с архитекти, инженери и експерти за реализацията на проекта за Старото военно училище.  „За мен съществуващият проект е остарял. Моята визия е в този район да бъде обособен центъра на града”, сподели Панов. Кметът допълни, че цени мнението на специалистите и затова ще направи работна среща с тях в по-широк обхват, за да се чуят различни мнения и становища.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.