29.08.2012 12:19

„Пеещи камбанки” и формация „Stars Dream” ще участват в културните празници на Москва

Детска вокална група „Пеещи камбанки” и формация „Stars Dream” към Младежкия дом във Велико Търново ще участват в празниците на руската столица Москва, съобщи художественият ръководител Владимир Габров

. Първото представяне на талантите от старата столица ще е в сборен концерт на 1 септември в един от големите паркове. На следващия ден те ще се изявят самостоятелно в една от концертните зали на Москва.

„Подготвихме програма с около 20 от най-популярните песни в репертоара си. Направихме и коктейл с любими руски детски песни. Времетраенето на концертната ни изява ще е над един час”, сподели Владимир Габров. Т

ой разказа още, че връзките на „Пеещи камбанки” с организаторите на културните прояви за Московските празници са от далечната 1989 година. Тогава децата от Велико Търново се изявяват в руската столица за първи път. Идват промените у нас и контактите прекъсват до пролетта на тази година, когато чрез интернет връзките се подновяват. Така получават новата покана за участие в празниците на Москва, предшествана от гостуване на руските им приятели през юли това лято и два техни концерта в парк „Марно поле” и в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”.

Емблематичните „Пеещи камбанки” имат над 150 песни в архива на Българското национално радио. Малките таланти редовно участват в наши и международни конкурси. За тях е чест и заетото пето място в детската „Евровизия” през миналата година, където са премерили силите си със 134 състава.

„От години работим предимно с композитора Георги Красимиров – Герасим, по чиято музика има хитове и Лили Иванова. Единодушни сме,че песните трябва да са съобразени с детския глас, но е задължително да имат и съвременно звучене. Само така ще задържим децата в залата”, коментира  Владимир Габров.

Той подчерта,че представянето в Москва става възможно благодарение съдействието на Община Велико Търново и на Младежкия дом в града. „ Благодарим за жеста. Лично аз съм безкрайно благодарен за подкрепата и на родителите на  участниците в музикалните формации, без която успехите ни са невъзможни”, подчерта Габров.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.