31.08.2012 11:11

Кметът на община Велико Търново направи изненадваща проверка на училищата в града

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов направи обстоен оглед на четири от училищата в града. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът посети предстоящото да се открие идния понеделник Спортно училище във Велико Търново, както и СОУ „Емилиян Станев”, СОУ „Г.С.Раковски”, ОУ „Патриарх Евтимий”. Изненадващата проверка бе свързана с подготовката на училищата в града за първия учебен ден и условията, при които учениците във Велико Търново ще започнат учебната 2012/2013 година.

В посетените училища кметът разговаря с директорите, учителите и персонала, които активно подготвяха започването на първия учебен ден и бе изненадан от педагози в СОУ „Г.С.Раковски” и СОУ „Емилиян Станев”, които сами шпакловаха и рисуваха по стените на класните стаи, за да посрещнат учениците си. Кметът обърна специално внимание на физкултурния салон в СОУ „Емилиян Станев”, който ще се финансира за многофункционална спортна зала.

В ОУ „Патриарх Евтимий” той завари извършени ремонти във всичките 36 класни стаи, където децата спокойно ще провеждат занятията си.

В разговорите с директорите Даниел Панов изрази задоволство от активната подготовка на всяко училище и заяви подкрепата си при кандидатстване на училищата по проекти, поетапното обновяване на базите и желанието си учениците на Велико Търново да получават образование с високо качество и европейски условия за учебен процес. Кметът направи препоръки по някои от довършителните дейности като препоръча почистване на дворовете, боядисване на оградите, закупуване на щори и подобряване условията за учебен процес в ателиетата на художниците и скулптурите в СОУ „Емилиян Станев”.

Във връзка с откриването на Спортно училище Велико Търново на 3 септември директорът на Техникума по строителство подари 28 чина и столове на новото училище. До откриването в понеделник там ще бъдат монтирани още пилони за знамена, табели и други довършителни детайли. „Възстановяването на статута на Спортно училище Велико Търново е стъпка в посоката Велико Търново да предоставя на своите деца възможността да избират спорта като свое призвание и професия”, каза още Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.