17.09.2012 16:12

Четирима студенти на стаж в Община Велико Търново

Четирима студенти от Великотърновския университет и Стопанската академия в Свищов започнаха стаж в общинската администрация. Кристина Калчева, Месул Менишев, Антоанета Недкова и Александър Апостолов ще работят до 17 октомври по проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация”.

Младите хора са избрани сред 38 кандидати след решаване на тест и интервю, обясни кметът на Общината Даниел Панов. Двама от тях ще трупат опит в дирекция „Култура”, останалите са предпочели стаж в дирекциите „Образование, младежки дейности и спорт” и „Правна”. Техни наставници ще бъдат ръководителите на съответните административни звена Нелина Църова, Пенка Игнатова, Олга Петърчева и Диана Козовска.

Проектът е разработен от Министерския съвет и се финансира от ОП „Административен капацитет” и Европейския социален фонд, уточни секретарят на Общината и координатор на програмата Мина Илиева. По думите й за първия етап на проекта от 17 септември до 17 октомври са подадени 12 заявления за стаж на студенти от инженерни специалности, архитектура, социални дейности, но кандидати не са се явили.

Вторият етап ще се проведе от 17 октомври до 17 ноември. Общо 400 души ще преминат обучение в реални трудови условия, а за местата в цялата страна са кандидатствали 1163 момичета и момчета. „Първата и основна цел е да се задържат на работа в България младите, кадърни, интелигентни хора, които завършват наши университети”, посочи Мина Илиева.

Община Велико Търново е на трето място, след София и Пловдив, по желание на студентите да практикуват в нейните структури.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.