07.07.2016 15:00

Кметът Даниел Панов откри първия етап от създаването на нов плувен комплекс във Велико Търново

Възстановеният басейн се намира до спортна зала „Сава Величков”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри първия етап от създаването на нов плувен комплекс, който от утре ще радва жителите и гостите на старопрестолния град. Възстановеният открит басейн се намира до спортна зала „Сава Величков”. Инвеститори са великотърновските млади предприемачи Мариян и Валерия Димитрови, с които преди година Общината сключи договор за наем на общинския обект. Семейство Димитрови изпълниха поетия ангажимент и в срок реализираха първия етап от заявеното им инвестиционно намерение.
Новият плувен басейн е с обем от 250 кубически метра вода. Разполага със съвременна пречистваща система с няколко филтъра, чийто дебит е 350 куб. м. Към басейна е обособена и детска част. В пространството около него са разположени 300 места, всяко от които разполага с шезлонг и чадър. Изцяло са подменени мозайката и настилката, оформен е детски кът, създадено е и игрище за плажен волейбол. Оборудвани са специализиран лекарски кабинет и фитнес зала.
„Щастлив съм, че плувният комплекс отново ще бъде място, в което ще кипи живот. Благодаря на тези млади великотърновци за тяхната смелост, воля, предприемчивост и находчивост. Спомням си как през миналата година Мариян Димитров дойде по време на един приемен ден и ме запозна с предложението. Изключително се радвам, че година по-късно откритият басейн вече е готов. Всички чакаме с нетърпение реализацията на втората фаза, която включва вътрешния спортен басейн. Сигурен съм, че в него ще тренират бъдещите шампиони на Велико Търново”, каза кметът Даниел Панов по време на откриването. „Сред гостите днес не виждам и онези доброжелатели, които преди няколко месеца използваха мястото за черен пиар. Нека посетят комплекса и видят резултатите”, продължи Даниел Панов.
Вторият етап от инвестиционното намерение предвижда ремонт на вътрешния спортен басейн, който се намира в зала „Сава Величков”. Той е с размери 25 на 12 метра и е подходящ за спортни състезания. Очаква се дейностите да започнат още през есента.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.