08.07.2016 09:00

Велико Търново отново е столицата на джаза

Концертните вечери са на сцената на Летния театър

Велико Търново отново е столицата на джаза. Снощи в старопрестолния град официално бе открито деветото издание на популярния “Дикси джаз фест”, който ще продължи до 9 юли включително. През тази година концертните вечери се провеждат на сцената на Летния театър в парк „Марно поле”, началното им е от 19,30 ч., а входът е безплатен. Фестивалът е организиран от фондация „Дикси джаз фест” и се подкрепя от Община Велико Търново.
„За всички нас във Велико Търново е гордост, че градът ни се утвърди като център на българския, а и на световния джаз. Вече девет години фестивалът е неизменна част от културния облик на Старата столица. „Дикси джаз фест” има своя съществен принос Велико Търново да е културната столица на България и Балканите”, каза по време на откриването заместник-кметът Ганчо Карабаджаков. От сцената на Летния театър той покани както великотърновци, така и меломани от цяла България да посетят Велико Търново и да се насладят на професионалните джаз изпълнения.
Програмата днес включва изпълнения на Надя Тончева & Hot club de Plovdiv и Федерика Коланджело квартет /Италия/. От 18,00 ч. известният български тромпетист Венцислав Благоев ще представи своя образователен концертен проект „Джаз за деца”. В съботната вечер на сцена излизат великотърновският състав Royal Dixie Band  и групата Zafayah & Friddim Steppaz.
Фотографската изложба „Джаз в старата столица“ разказва за историята на фестивала. Тя е подредена пред Факултета по изобразително изкуство и Летния театър и представя кадри от изминали издания на културния форум. Особено атрактивен е и откритият джаз автобус, от днес и утре Royal Dixie Band ще свирят по улиците на Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.