28.07.2016 15:00

„Лудогорец” спечели първия футболен турнир за деца „Трифон Иванов”, кметът Даниел Панов връчи медалите на „Орлите”

Детската формация на „Лудогорец” /набор 2005/ спечели първия футболен турни за деца, който носи името на легендата на великотърновския и български футбол Трифон Иванов. На финала „Орлите” победиха връстниците си от „Ботев” /Пловдив/ след изпълнения на дузпи. На трето място се класираха децата от „Локомотив” /Горна Оряховица/, които надделяха над малчуганите от „Нефтохимик” /Бургас/.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов, с чието съдействие се проведе спортната надпревара, връчи златните медали и купа на шампионите. Той припомни, че една от мечтите на Трифон Иванов е на стадион „Ивайло” да се провежда международен турнир за деца. „Надявам се, че още от следващата година тук ще дойдат отбори от различни държави. Радвам се, че с обединени усилия сбъдваме мечтата на Трифон Иванов. Той със сигурност би бил най-щастлив от това. Вярвам, че сред децата тук е бъдещият железен защитник на България”, каза Даниел Панов.
Медали и купи бяха осигурени и за футболистите от отборите, които се класираха на второ и трето място. Майката на Трифон Иванов леля Маринка зарадва всички децата от всички отбори с футболни топки и лакомства. За най-добър защитник бе обявен капитанът на тима на „Ботев” – Пловдив Габриел Златанов, а наградата бе статуетка и шапка с автограф на Трифон Иванов.
Спортната инициатива е дело на Община Велико Търново, Зоналния съвет на Българския футболен съюз в старопрестолния град и футболен клуб „Етър ВТ”. За купата се бориха тимовете на Етър, Лудогорец /Разград/, Ботев /Пловдив/, Нефтохимик /Бургас/, Локомотив /Горна Оряховица/ и ЦСКА /София/.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.