05.04.2017 14:30

За пореден път почистват пространството, западно от стадион „Ивайло“

През последните почти две години и половина Община Велико Търново оказва необходимата подкрепа на ОП „Спортни имоти и прояви“ и обект Обществено-обслужваща сграда по предназначение за „Спортни зали, офиси и лекарски кабинети” бе социализиран и пуснат в експлоатация. Вътре са настанени и извършват учебно-тренировъчна дейност клубове по киокушин карате, спортни танци, муай тай, стрелба с лък, фитнес и културизъм.
С усилията на служители на ОП „Зелени системи” и ОП „Спортни имоти и прояви”, районът около сградата и бившата Ледена пързалка бе неколкократно почистен както от избуялата храстова растителност, така и от образуващите се незаконни сметища с битови и строителни отпадъци.
В близост до трафопоста на ул. „Йоновка“ обаче за пореден път се е оформило незаконно сметище, което създава дискомфорт на живущите в района и на спортуващите в залите, над 300 души всеки ден.
Днес по разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов сметището отново е почистено, отпадъците са депонирани на сметищата за битови и строителни отпадъци.
Общината за пореден път се обръща с апел към всички граждани да спазват разпоредбите на Наредба за опазване на околната среда и да изхвърлят отпадъците на регламентираните за целта места.
До 9 април продължава обявеното Великденско почистване, в рамките на което всички граждани могат да се освободят от ненужни вещи в домовете си, като ги оставят до съдовете за смет, от където ще бъдат извозени своевременно.
Община Велико Търново очаква от Министерство на спорта отпускане на финансиране за реализация на внесеният и одобрен през пролетта на 2015-та година проект за изграждане на тренировъчно игрище и сектори за лекоатлетически хвърляния върху терените, западно от стадион „Ивайло“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.