28.04.2017 13:00

Снежана Данева приветства участниците в дискусията: „Силициевата долина идва във Велико Търново“

При огромен интерес в конферентната зала на хотел "Алегро“ започна дискусията „Силициевата долина идва във Велико Търново“. Дискусията е посветена на Start up, високите технологии, предприемачеството, инвестициите и образованието.
С приветствени думи към участниците в дискусията се обърна заместник-кмета на Община Велико Търново г-жа Снежана Данева – Иванова. Тя поздрави гостите и участниците във форума от името на кмета на общината Даниел Панов и ги увери, че Start up, високите технологии, предприемачеството, инвестициите и образованието са стратегически приоритети в дейността на общината.
„Полагаме всички възможни усилия, за да създаваме добра среда и подходящи условия, както за стартиращи компании и бизнеси, така и за тяхното разрастване във Велико Търново и в общината. Това е част от стратегията ни за насърчаване на икономическата активност и за развитието на бизнеса", каза в приветствието си г-жа Данева.
Форумът е организиран от Българският център за предприемачи (Bulgarian Enterpreneurship Center – BEC) с партньорството на Община Велико Търново, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Клуб на програмистите във Велико Търново.
Участници в дискусията бяха шестима от най-успешните предприемачи от Силициевата долина, които разказаха повече за своя опит и се срещнаха със студенти, стартъпи в начална фаза на развитие и вече реализирани проекти.
Норман Винарски е водещо име в света на създаването на изкуствен интелект. Автор на книга, която е част от учебната програма на университет Станфорд.
Майкъл Марвин е развил над 100 технологични компании.
Джеймс Уйлямс е професионален футболист и звезда на Super Bowl, който след края на кариерата си в американският футбол създава филмова компания, участва във филми на Оливър Стоун, създава и развива технологични компании и е успешен предприемач.
Лари Бийл е сред доайените на силициевата долина. Работи там от създаването и през 60-те години на 20-ти век.
Дафина Тончева е партньор в един от най-големите инвестиционни фондове в САЩ.
Васил Терзиев е основател на най-голямата и успешна българска софтуерна компания Telerik.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.