28.04.2017 13:20

Ганчо Карабаджаков откри Национален младежки театрален фестивал „Малкият принц“

Заместник-кмета на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков откри дванадесетото издание на Национален младежки театрален фестивал „Малкият принц“.
В изпълнената зала на МДТ „Константин Кисимов" господин Карабаджаков се обърна с приветствени думи към младите театрали и техните наставници.
„Радостен съм да приветствам във Велико Търново стотици млади хора, които са впечатлени и завладени от магията на театралното превъплащение. Похвално е, че посвещавате време и усилия на занимания с изкуство и култура. Надявам се онези от вас, които са достатъчно последователни да свържат живота и кариерата си с голямата сцена. На добър час“, каза Ганчо Карабаджаков при откриването на форума.
„Малкият принц“ е единственият Национален фестивал н детско-юношеското театрално творчество с конкурсен характер. Събитието се реализира чрез партньорството на Община Велико Търново, НЧ “Извор“ и с любезното съдействие на спомоществуватели.
Участие вземат 29 младежки театрални формации с общо над 400 деца и юноши от цяла България в 13 детски и 16 юношески спектакъла.
Целта на фестивалът на детско-юношеското театрално творчество е да стимулира театралното изкуство за деца и юноши и да предостави възможност за сценични изяви, творчески срещи и дискусии на театралните състави от страната.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.