26.03.2012 12:10

Кметът на Община Велико Търново благодари на всички, участвали в организирането на празника на града

Близо 50 благодарствени грамоти за представители на институциите, организациите и спомоществователите, ангажирани с подготовката и реализацията празника на града, връчи градоначалникът Даниел Панов днес в Конферентната зала на Общината.

„Без участието на всички вас в тази зала, празникът на града нямаше да бъде така добре организиран. Искам да благодаря на директорите на училищата, на полицията, на охранителните фирми, на нашите спонсори, на Общинската администрация, които взеха участие в организацията на 22 март”, подчерта кметът.

По думите му тазгодишният празник на Велико Търново е посетен от рекорден брой старостоличани и гости. „Това е един добър старт за града и за инициативата за кандидатстването му за Европейска столица на културата. Разчитам на вашето съдействие, защото когато сме повече, винаги нещата стават по-добри и качествени. Благодаря и на всички граждани и гости, които спазваха мерките за безопасност. Статистиката сочи, че около 30-35 хиляди души е имало само в празничния за Велико Търново 22 март. Никак не е малко и без значение празникът да бъде проведен по този начин и с тази добра организация. Най-важното е, че нямаше никакви произшествия”, подчерта още градоначалникът.

Много престижни събития в областта на културата, спорта и туризма са предвидени още през тази година. Даниел Панов подчерта и факта, че заедно с управителя на Младежкия дом в старата столица обмислят редица инициативи, с които да бъде развита дейността на културната институция в старата столица.

Грамоти в знак на признателност и уважение днес получиха началникът на НВУ „Васил Левски” бриг. Ген. Цветан Харизанов; комисар Йордан Йорданов, началник отдел ПБЗН; Николай Иванов, началник сектор КАТ; комисар Живко Коцев, директор на ОДМВР; гл. инсп. Димитър Коев, началник РУП; Негово високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий; директорът на РИМ – Велико Търново Иван Църов; Върбан Минев от клуб „Традиция”; инж. Филип Маринов, изп. дир. „Пътни строежи”; ръководители на Общински детски комплекс, Младежки дом – Велико Търново; представители на спомоществователите; директори на училища и детски градини от Велико Търново, Килифарево и Церова кория.

Кметът Даниел Панов не пропусна да благодари и на всички медии, ангажирани с отразяването на празничните събития от 14 до 25 март, посветени на деня на Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.