24.04.2018 13:30

Поход от Велико Търново до хижа „Божур“ дава начало на кампанията ‚Движи се и победи“

Туристическата разходка ще е тази събота

С поход от Велико Търново до хижа „Божур“ тази събота /28 април/ стартира пролетният дял на традиционната кампания „Движи се и победи“. Началото на туристическата разходка ще бъде поставено в 9,00 ч., а стартова точка е Владишкият мост в кв. „Асенов“. Пътеките по маршрута са маркирани, осигурени са и водачи на групите от туристи. Пред хижата всеки желаещ ще може да се включи в образователна кампания, която включва симулации с „алкоочила“. Те пресъздават усещанията на човек под въздействието на алкохол или наркотични вещества.
Вторият поход ще се състои на 12 май /събота/ от Старата столица до Конната база край с. Арбанаси. Специална изненада очаква децата – те ще могат да се запознаят отблизо с конете и с помощта на инструктори да усвоят първи уроци за ездата.
Третата туристическа разходка ще бъде на 2 юни /събота/ от Велико Търново до парк „Ксилифор“. Тогава ще бъде и финалът на пролетния дял на кампанията „Движи се и победи“. По традиция, след похода ще бъде организиран голям спортен празник с много игри, състезания и забавления за децата и учениците. Те ще могат да стрелят с лък, да карат планински байкове, да играят плажен волейбол, бадминтон и шахмат, да се катерят по висяща въжена стълба и по изкуствена стена и др.
Десетки награди очакват включилите се в кампанията. Най-активният спортист ще получи планински велосипед. Подготвени са четири специални награди – за най-малък и най-възрастен участник, за семейство и за пълнолетен непушач. Специален плакет от председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов е отреден за най-масово участие на училище. Награди са осигурени също от Министерството на младежта и спорта и Младежкия дом.
Кампанията „Движи се и победи” се провежда за 18-а поредна година, в рамките на програма СИНДИ. От 2001 до 2017 година в инициативите са участвали на 17 600 души. Кампанията е съвместно дело на Община Велико Търново, Великотърновски общински съвет, Туристическо дружество „Трапезица-1902”, Регионална здравна инспекция и Младежки дом. Партньор е Министерството на младежта и спорта.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.