07.05.2012 14:33

Проверка на общинските жилища в „Зона В” не установи сериозни нарушения

Във връзка с постъпили многобройни сигнали в общината и в РПУ по инициатива на кмета Даниел Панов в края на миналата седмица бе проведена полицейска проверка на живеещите в общинските жилища в „Зона В”.

Служители на районно управление „Полиция” са извършили проверки на лични карти и настанителни заповеди на имащите право да обитават общинските жилища. По време на проверката са констатирани 4 нарушения и са съставени 4 акта по Закона за гражданското състояние. Връчени са 4 предупредителни протокола по Закона за МВР. Установени са 4 души с криминални наклонности, които са извикани за справка в  полицията. И в двата блока, в които се намират общинските жилища, са проведени събрания и има избрани домсъвети и домоуправители, приети са правилници за вътрешния ред. Единият от блоковете е с поставена заключваща се брава на входната врата, няма достъп на външни лица, неживеещи в блока.

Не са констатирани фрапиращи нарушения. Не е констатирано наличието на тълпи от хора, каквито са сигналите и оплакванията в подадените жалби. Установено е добро поддържане на общите части на сградите. Проверката е била успешна от гледна точка на профилактиката. Такива внезапни  проверки периодично ще продължат да бъдат извършвани и в бъдеще, съобщиха от пресслужбата на общината.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.