23.11.2023 15:27

25 машини са в готовност за първия сняг във Велико Търново

Създадена е организация и за снегопочистването в населените места

Велико Търново е в готовност за посрещане и реакция за очакваните снеговалежи през уикенда. 25 са машините, осигурени от снегопочистващата фирма, с която Общината има сключен договор за зимна поддръжка на уличната мрежа в града. Подготвената техника включва снегорини, комбинирани машини, камиони за разпръскване на пясък и инертни материали, фадроми, самосвали за извозване на сняг. Осигурени допълнително са и малогабаритни снегорини.
1500 тона са инертните материали в наличност – 500 тона пясък и 1000 тона промишлена сол. Предстои доставка на още 500 тона пясък
114 км. е уличната мрежа във Велико Търново. 49 км. от тях са главните транспортни улици. При снеговалеж проходимостта им трябва да е осигурена в рамките на два часа.
Снегопочистването в населените места от общината бе обсъдено на работна среща между заместник-кмета проф. Георги Камарашев, кметовете и кметските наместници. До края на настоящата седмица ще бъде организирано заявяването и транспортирането на инертните материали. Осигурени са и достатъчно средства за гориво за тези населени места, където кметствата чистят със собствени машини.
В готовност с техника и инертни материали е и фирмата, която чисти общинските пътища – четвъртокласната мрежа. Пътищата от първи, втори и трети клас са част от републиканската мрежа – зимната им поддръжка е отговорност на структурите на АПИ. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.