15.05.2013 15:30

„Нормално кръвно налягане - нормален сърдечен ритъм”

   По повод Световния ден за борба с хипертонията - 17 май,  на 18 май (събота) от 10:00ч. до 16:00ч. в парк „Марно поле”, ще се проведе кампания на открито под мотото „Нормално кръвно налягане - нормален сърдечен ритъм”. В разкрития мобилен пункт на желаещите граждани на град Велико Търново безплатно ще бъде измерено артериалното налягане чрез портативен апарат, който позволява диагностициране и на сърдечна аритмия (предсърдно мъждене) без необходимост от ЕКГ.
Организатори на кампанията по повод Световния ден на хипертонията (СДХ) са Българската лига по хипертония и Община Велико Търново.
Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото за  хипертоничната болест на сърцето, ролята на превенцията, своевременното откриване и лечение на високото кръвно налягане. Статистиката показва, че долната възрастова граница на хипертонията пада все по-ниско и вече има регистрирани случаи на деца с това заболяване, което налага обществото все по-ясно да се осъзнае ролята на рисковите фактори.      

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.