13.07.2013 15:00

С изложба край Асеневци приключва симпозиум "Art - Nature 2013"

   С изложба край паметник "Асеневци" приключва на 15 юли 2013 година  от  20:00ч.  Симпозиум за изкуство в природата "Art - Nature 2013".  Ще бъдат показании арт инсталации и фотоси, представящи  творбите и процеса на създаването им по време на ленд арт събитието, организирато от Арт група “Дупини” в село Габровци.
От 1 до 13 юли в района на великотърновското село в природата като контекст и с природни материали твориха Таня Премингер (Израел), Ищван Ерош (Унгария), Карол Търнър (САЩ), Бахадир Чолак (Турция), Тиери Лауерс (Белгия), Анке Мелин (Германия), Мария Тереса Дема (Италия), Ирене Антон (Германия), Константин Денев (България) и художниците от група “Дупини”. Творбите остават експонирани на открито в естествената им среда, а някои след изложбата ще бъдат ситуирани в градското пространство на Велико Търново.
Изложбата "Art - Nature 2013" ще бъде придружена с концерт на „Румен Халачев трио” и се реализира съвместно с проект “Арт лято”. Симпозиумът за изкуство в природата е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.