08.05.2012 14:35

С таен вот избраха Изпълнителното бюро на БСП Велико Търново

 

11 души влязоха в състава на новото Изпълнително бюро на БСП във Велико Търново. Председател е лидерът на общинската организация Мариана Бояджиева. За нейни заместници са преизбрани Валентин Ламбев и Николай Илчев, а за секретари Атанас Атанасов и Стефан Стефанов. Д-р Анета Маноилова, Георги Стефанов, Лидия Прокопова, Милен Горсов, Михаил Стойчев и Явор Симеонов са останалите членове на бюрото. Трима в ръководния орган са нови членове, а петима са на възраст до 35 години.

Социалистите са избрани с таен вот от 43-мата членове на Общинския партиен съвет. С 40% е обновен съветът, каза Мариана Бояджиева. 30 на сто от тях са жени и 30% младежи до 35 г. Съгласно устава свое представителство имат основните организации във Велико Търново, големите структури в Дебелец, Килифарево, Самоводене, Леденик и Ресен, както и на обединението на жените социалистки, на ветераните и на младежите.

Разширяване влиянието на БСП и ефективна подготовка за спечелване на предстоящите парламентарни избори, реши 18-ата общинска конференция на търновските социалисти. „Постоянна задача е с действията и позициите си все по-активно да отстояваме морала и принципите в името на социалните потребности на гражданите от община Велико Търново”, отбеляза Мариана Бояджиева. По думите й БСП ще продължи да бъде решителна опозиция на ГЕРБ.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.