Детска академия за спорт и превенция 2023

Детска академия за спорт и превенция – инициатива реализирана активно през лятната ваканция в Центровете за работа с деца и младежи в Община Велико Търново вече 13 години, днес отново бе дадено началото й на площадките към Център за превенция и спорт в с. Балван.
Знания за страната, умения за защита от наводнения, гасене на пожар,  авторски стихове и танци бяха една малка част от програмата, която децата от с. Балван, с. Арбанаси, с. Ново село, с. Ветринци представиха пред гостите.
През лятната ваканция предстоят игри и забавления, съчетани с беседи и обучения в умения за безопасност на движението, оцеляване в природата, възпитаване на екологична култура, разговори за рисковете в ежедневието и как да се предпазим подготвени от Уредницте към Центровете за работа с деца и младежи.
И през 2023 година Академията обединява отново усилията на Община Велико Търново, ОД на МВР- Велико Търново, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, с. Балван, Съюз на пивоварите в България и Сдружение на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“ в осигуряване на превантивни и информационни дейности, обучения и спорт сред децата и младежите.
 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.