Награждаване на децата от Центровете за работа с деца и младежи, участници в конкурс „Полицаят – мой приятел“

Днес 07.11.2018 г. в Областна дирекция на МВР – Велико Търново се състоя тържествена церемония по награждаване на децата от Центровете за работа с деца и младежи участници в конкурс за детска рисунка, стихoтворение или есе на тема „Полицаят – мой приятел“, организиран съвместно от Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници в община Велико Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ – с. Балван. Идеята на конкурса е свързана с отбелязването на 8-ми ноември - Професионалният празник на българската полиция, като целта е да се провокира детското въображение за работата на полицая и как изглежда той в детските очи. Участие взеха деца на възраст от 8 до 15 години от 15 Центъра за работа с деца и младежи, функциониращи на територията на общината.

За подбор на многобройните творби, комисия с представители от Община Велико Търново, ОД на МВР – В. Търново, РУ – Велико Търново, кметове на малките населени места, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, излъчи победители в три категории - рисунка, есе и стихотворение.

Сред спечелилите в категория стихотворения са: 1- во място Свилена Донева от с. Никюп, 2-ро място колективните творбите на децата от Центровете за работа с деца и младежи в селата Присово и Хотница и на 3-то място на Милка Александрова от с. Беляковец.

Избрани за най-добра рисунка в конкурса са: 1-во място Надежда Кочева от с. Беляковец, 2-ро място Беатрис Паришева от с. Никюп и на 3-то място са класирани две рисунки на Александра Калбанова от с. Ресен и Мюмюне Реджепова от гр. Килифарево.

При есетата на 1-во място са класирани две творби – на Михаил Михалев от с. Арбанаси и на Тереза Денева от с. Шемшево,  2-ро място за Ива Фичева от с. Балван и 3-то място за Гергана Десиславова от с. Арбанаси и Станислав Иванов от с. Пчелище.

Специално за събитието с подготвена празнична програма и участие на децата от Детска градина „Слънчев дом“ във фоайето на Областна дирекция на МВР – Велико Търново децата участници в конкурса заели първите три места получиха специални Грамоти от Община Велико Търново и награди осигурени от Съюза на пивоварите и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, които бяха връчени от г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности здравеопазване“ в Община Велико Търново. Събитието уважиха редица официални гости, сред които инж. Розалия Личева – Началник на РУО – Велико Търново, комисар Красимир Кръстев – Директор на РДПБЗН – Велико Търново, г-жа Благовеста Факирова – Председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, представители на Полицията, кметове на малките населени места, граждани и др.

Специална награда на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново за колективно участие със стихотворение се връчи  на децата и Уредника от Център за работа с деца и младежи, с. Присово.

Директорът на Областна дирекция на МВР във Велико Търново – г-н Димитър Машов отличи със специална награда рисунката на Надежда Кочева от Беляковец и отправи  поздрав към всички деца участвали в конкурса, като благодари за  показаното уважение и топлите думи към професията на полицая. Рисунките на децата ще останат изложени във фоайето на Областна администрация на МВР във Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.