Община Велико Търново стартира за втора година Кампания „Пази детето на пътя“

Днес 26 юни пред Община Велико Търново, с празнична програма се постави начало на Кампания „Пази детето на пътя“, която се реализира за втора поредна година. Кампанията се организира в подкрепа на устойчивите политики на Община Велико Търново за превенция на пътната безопасност, и има за цел да повиши вниманието на водачите на моторни превозни средства и да се апелира те да бъдат отговорни и да пазят децата на пътя,  защото децата нямат спирачки.
И тази година кампания се провежда под патронажа на проф. Георги Камарашев - зам.-кмет на Община Велико Търново и Председател на комисията за обществен ред и сигурност, като организатори на кампанията са Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново, Районно управление-Велико Търново към Областна дирекция на МВР, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, Съюз на пивоварите в България и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” - с. Балван.
Начало на програмата със своя танц, поставиха най-малките участници, децата от група „Звездичка“ при Детска градина „Слънчев дом“. Авторски стихотворения и „Детски протест на пътя“, представиха деца от Центровете за работа с деца и младежи от с. Арбанаси, Самоводене, Беляковец и с. Шемшево.
Приветствие към участниците отправи г-жа Росица Димитрова, директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, която пожела на децата да бъдат внимателни и отговорни участници в пътното движени и да имат едно щастливо лято изпълнено с много игри. Приветствие и своето послание към децата отправи и  гл. инспектор Веселин Райков – началник на Районно управление- Велико Търново.
По време на кампанията децата придружавани от полицейски инспектори спираха водачи на моторни превозни средства и минувачи и раздаваха информационни материали на възлови кръстовища и пешеходни пътеки в гр. Велико Търново.
В деня на откриване на Кампания „Пази детето на пътя“ /26 юни 2020 г. / от 14:00 часа в 20 от населени места на Общината, деца от Центровете за работа с деца и младежи, заедно с полицейските инспектори, ще се включат в Кампанията, която ще се провежда по веднъж през месеците юли, август и септември в малките населени места.
 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.