Открит урок в "Център за превенция и спорт", с. Балван

Днес 7 август 2020 г. в Център за превенция и спорт в с. Балван на специално обособените площадки на открито, деца и младежи демонстрираха своите знания и умения за справяне в различни ситуации.
Начало на открития урок с приветствие към децата и всички присъстващи направи проф. Георги Камарашев – зам.-кмет на Община Велико Търново и председател на Комисията за обществен ред и сигурност, като отбеляза значимостта и ролята на обученията за превенция на пътната и пожарна безопасност. От името на Кмета на Община Велико Търново, проф. Камарашев връчи специални благодарствени грамоти за активна обществена дейност и подкрепа на местните инициативи в Община Велико Търново на служители от РД ПБЗН- Велико Търново и ОД на МВР- Велико Търново.
По време на открития урок децата демонстрираха умения в приложно управление на велосипед, гасене на пожар и спасяване на пострадал по алпийски способ.
За първи път бе направена и демонстрация на новоизградената площадка за превенция при наводнение, където децата показаха  познания за справяне в ситуация на наводнение под ръководството на гл. инсп. Николай Александров - от сектор „Превантивна и контролна дейност“ към РД ПБЗН-Велико Търново.
Новоизградената площадка за „Превенция при наводнение“, е създадена и оборудвана с финансовата подкрепа на Община Велико Търново по Програма „Местни инициативи“, в рамките на проект „Устойчиви инициативи и партньорства, превенция, пътна и пожарна безопасност-втора част“, разписан от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Читалищното настоятелство към Читалище „Нива 1898“, с. Балван. В рамките на проекта и с подкрепата на Съюза на пивоварите в България, през настоящата година бе разширена и обновена с нови елементи площадката за пътна безопасност, изградени са нови пространства за игра на тенис на маса, шах и табла, както и подвижна библиотека.
Своето приветствие в края на демонстрациите отправи г-жа Росица Димитрова, която благодари на всички партньори за съвместните и успешно реализирани инициативи, имащи за цел превенция и обучение на децата за справяне в рискови ситуации.
Сред гостите присъствали на демонстрацията са проф. Георги Камарашев- зам.-кмет на Община Велико Търново, инж. Детелина Борисова – зам. областен управител на Област Велико Търново, комисар Христо Христов- зам.-директор на ОД на МВР-Велико Търново, гл. инсп. Станко Лазов- Началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ към РД ПБЗН- Велико Търново, инсп. Красимир Косев – Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Велико Търново, инж. Дилян Млъзев – кмет на Община Елена, г-жа Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности здравеопазване“, г-н Мариян Маринов – директор на Дирекция „Финанси“, ,  г-жа Благовеста Факирова - председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, представители на РУ- Елена и РС ПБЗН от гр. Елена и гр. Павликени, приятели и партньори.
 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.