Откриване на Лятна детска полицейска академия с децата от Центрове за работа с деца и младежи

За осма поредна година в периода юни- септември Община Велико Търново, съвместно със Сдружение „Св. Иван Рилски“, ОД на МВР- Велико Търново, РД „Пожарна безопосност и защита на населениетo“- Велико Търново, Сдружение на кметовете и кметските наместници Янтра 2001,  Съюз на пивоварите в България и НВУ „Васил Левски“ провежда Лятна детска полицейска академия с децата и младежите от Центрове за работа с деца и младежи на територията на община Велико Търново.

По време на Академията децата се запознават с основни теми за безопасност на движението, трафик на хора, спазване на обществения ред, как да противодействат на агресията. Съвместно с представители от полиция, пожарна и НВУ „Васил Левски“ се провеждат срещи и се организират занимания по оказване на първа помощ, за реакция при пожари и други бедствия, показване начини и техники за оцеляване сред природата. И тази година акцент в работата на Центровете за работа с деца и младежи е спорта и здравословният начин на живот под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“.

Официалното откриване на „Лятна детска полицейска академия 2018” се проведе на 22.06.2018 г. от 10:30 часа на стадиона в гр. Килифарево, като на събитието  присъстваха над 300 деца и младежи от 20-те открити и функциониращи Центрове за работа с деца и младежи на територията на община Велико Търново. Участниците показаха своите танцови и певчески умения, презентация на практически умения и готовност за правилните действия при пожар направиха децата от Клуб „Млад огнеборец“ при ЦРДМ с. Самоводене.

Отличени с грамоти и награди от Сдружение „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите в България, бяха участниците с най-добро есе в конкурс на тема „Приказка за вярата“.

Лично госпожа Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България, награди с грамота всички участници представили своите проекти по Програма „Устойчиви инициативи и партньорство“, като 10 от одобрените проекти ще бъдат финансирани за реализиране на своите идеи. Първо място сред всички участвали проекти се присъди на Арбанаси и Церова кория, а второ място на Присово, Шереметя и Дебелец. Целта на Програма „Устойчиви инициативи и партньорство“ е в малките населени места да бъдат разработени проектни идеи за организиране на прояви, свързани с отбелязване на празници, възраждане на стари обичаи, мероприятия свързани със здравословния начин на живот и превенция чрез спорт.

За поредна година децата от Центрове за работа с деца и младежи взеха участие в общински етап на конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата”, организиран съвместно със Сдружение „Св. Иван Рилски” и РД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Специални награди за своето представяне получиха първите трима участници с най-добра рисунка.

Лятната детска полицейска академия ще бъде закрита между 1 и 15 септември с празник отделно във всяко населено място.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.