Спортен празник в с. Самоводене на 16.09.2016 г.

На 16 септември 2016 г. с. Самоводене, община Велико Търново, беше домакин на спортен празник, част от мероприятията, които Съюзът на пивоварите в България организира по случай Международния ден за социална отговорност на пивоварния бранш и подкрепата на му към Европейската стратегия за намаляване вредите от алкохола.
Събитието се осъществи благодарение на съвместната дейност на Община Велико Търново, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра – 2001“ и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и зашита на населението“ със Съюзът на пивоварите в България.
Участници в събитието бяха децата и младежите от Център за работа с деца и младежи, с. Самоводене, както и всички деца от селото, които пожелаха да се включат. Беше подготвена специална програма, част от която бяха атрактивни демонстрации от представители на РДПБЗН и децата от отряд „Млад огнеборец“, надпревари в различни спортове и обучения за родители и деца.
Кулминацията на празника беше българско хоро, в което се включиха деца, родители, пожарникари и официални гости. За финал всички участници получиха медали и подаръци, осигурени от Съюза на пивоварите в България.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.