Състезание за пътна и пожарна безопасност

На 03 септември 2019 г. в с. Балван се проведе Общинско състезание по пътна и пожарна безопасност, с което бе официално закрита Лятна детска полицейска академия и кампанията „Пазете децата на пътя“. На площадката за пътна и противопожарна безопасност от Център за превенция и спорт, децата от Центровете за работа с деца и младежи в общината се състезаваха и демонстрираха знания и умения, придобити по време на кампанията, като показаха завидни резултати при решаването на тестове по пожарна и пътна безопасност, а след това и при приложното управление на велосипед и гасене на пожар и спасяване на пострадал по алпийски способ.
Специално приветствие отправи инж. Даниел Панов кмет на Община Велико Търново, който поздрави младите хора и им благодари, че са избрали полицейската академия през лятната си ваканция и с това са доказали, че още от ранна възраст имат гражданско съзнание.
„Благодаря и на нашите партньори, с които работим заедно за децата и младежите. Придобивките в Балван – площадките за пътна и противопожарна безопасност, за оцеляване сред природата, за приложно колоездене, а също и първият в България Център за превенция и спорт, са резултат от това сътрудничество. Благодаря на уредниците в младежките центрове и на служителите на реда, защото тяхната работа с децата също е в основата на успешните ни инициативи“, коментира още кметът.
За отличното представяне и участие, инж. Даниел Панов връчи грамоти на всички Центровете за работа с деца и младежи и специална Старопрестолна грамота на представители на Сдружение „Св. Иван Рилски” за дългогодишното успешно партньорство.
Гости на празника бяха заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Благородна Макева, инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ при ГДНП, инспектор Боряна Томова от сектор „Контингент и превенция“ при ГДНП, комисар Илия Георгиев, началник отдел „Превантивна дейност“, гл.инсп. Стефан Стефанов, началник сектор „Публична осведоменост“ при ГД „ПБЗН“, директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на РС „ПБЗН“ – В. Търново гл. инсп. Пламен Иванов, полицейски служители и служители от РД „ПБЗН“ – В. Търново, заместник областният управител Ивета Кабакчиева, Ивана Радомирова –  изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България, Благовеста Факирова - председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, кметове и кметски наместници и др..
Гостите приветстваха организаторите и участниците за добрата инициатива и изразиха надежда от следващата година тя да бъде приложена в повече населени места в страната. За своето участие   децата получиха много подаръци и лакомства от гостите.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.