Закриване на „Лятна детска полицейска академия – 2016“

На 13.09.2016 г. в с. Шемшево се състоя закриването на „Лятна детска полицейска академия – 2016“, в което участваха около 300 деца от 19-те Центъра за работа с деца и младежи, функциониращи на територията на община Велико Търново. Събитието беше подобаващ финал на заниманията на децата през лятната ваканция и им даде възможност да покажат какви умения са придобили и какви знания са натрупали с помощта на представителите на ОДМВР – Велико Търново и РДПБЗН – Велико Търново.
            За пореден път децата и младежите бяха подготвили специална програма, която включваше скечове, песни, танци и поучителни сценки. За финал бяха представени редица зрелищни демонстрации от полицаи и пожарникари. Освен това децата от отряд „Млад огнеборец“ показаха какво са научили през трите месеца обучение в „Лятна детска полицейска академия – 2016“, за което бяха наградени с грамоти.
            На празника на децата присъстваха г-жа Снежана Данева-Иванова – зам. кмет на Община Велико Търново, г-н Камен Алексиев – зам. областен управител на област Велико Търново, г-жа Лилия Борисова – съветник на вицепремиера и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, ст. комисар Димитър Машов – директор на ОДМВР – Велико Търново, гл. инсп. Валентин Къндев – началник на РУ – Велико Търново, комисар инж. Красимир Кръстев – ВПД директор на РДПБЗН – Велико Търново, инсп. Елена Дудова - Цанкова и инсп. Мария Ботева – представители на Главна дирекция Национална полиция, г-жа Ивана Радомирова – изп. директор на Съюза на пивоварите в България, началници на районни управления на МВР от областта, кметове на населени места от община Велико Търново, представители на Община Павликени и Община Елена, директори на областни дирекции ПБЗН от страната, представител на пожарна безопасност от Англия, директори на дирекции в Община Велико Търново и общински съветници.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.