10 години ЦРДМ с. Малки чифлик

В празничния светъл Лазаровден в Малки чифлик бяха отпразнувани 10-години от разкриването на Център за работа с деца и младежи в селото. Специално за отбелязване на годишнината в салона на Читалище „Светлина 1928“ бе представен филм разкриващ дейността на Центъра през годините. Филмът е създаден от 17-годишен младеж по идея на г-жа Галина Балканджиева - уредник на Центъра.

Поздравления в началото на празника към присъстващите отправи г-н Иван Чолаков- кметски наместник на с. Малки чифлик, който не скри радостта си от успешната дейност на Центъра и гордост от създадените през годините инициативи, сред които пресъздаване на народни обичаи, спортни празници и събития насочени към опазване на природата.

Празничната програма продължи с изпълнения на песни, народни танци и изненади от децата. Сред гостите на събитието бяха г-жа Росица Димитрова - директор на Дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в Община Велико Търново, предишни Уредници на Центъра, родители и приятели.

Благодарности към децата, за това че съхраняват българските традиции и пожелания да продължават да бъдат заедно, да създават нови приятелства и да сбъдвате мечтите си, бяха пожеланията отправени от г-жа Димитрова. „На всички Вас, които през тези 10 години полагате усилия децата да бъдат информирани, защитени и успешни в свят предлагащ изкушения и криещ много рискове ви пожелавам да бъдете все така отдадени на общата ни кауза – децата и тяхното благосъстояние.“

В края на празника като на рожден ден всички деца и младежи духнаха свещите на тортата.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.