13-а Благотворителна изложба-базар на мартеници и изделия изработени от потребителите на социални услуги „Баба Марта бързала и мартенички вързала“

13-а Благотворителна изложба-базар на мартеници и изделия изработени от потребителите на социални услуги

„Баба Марта бързала и мартенички вързала“ от 19 февруари до 2 март ще се проведе традиционната благотворителна изложба-базар на мартеници и изделия изработени от потребителите на социални услуги, функциониращи на територията на общината. Изложбата-базар бе открита от г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, съвместно с Общинска организация – Велико Търново към Съюза на инвалидите в България с пожелания към всички за здраве и много творчески изяви.

За 13-та година в инициативата ще се включат с ръчно изработени изделия 32 социални услуги, 4 Центъра за работа с деца и младежи и 4 неправителствени организации.

В направата на изделията са вложили своя талант и умения деца, възрастни и хора с увреждания от социалните услуги в общината, като са използвани нетрадиционни материали и разнообразни техники.

Всеки желаещ да закупи мартеници или изделия, за да зарадва своите близки, може да заповяда на благотворителната изложба-базар разположена на специално обозначен щанд  (до чешмичката след сградата на Община Велико Търново в посока МДТ „Константин Кисимов”).

 Предлаганите изделия са на символична цена, а със събраните средства ще бъдат закупени материали за арт-ателиетата в съответната услуга.

Icon График на базара (1,0 MB)

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.