15 години отбеляза Кризисен център за деца в с. Балван

Празник с приятели, партньори и гости организира екипа на Кризисен център за деца, с. Балван по повод 15-годишнината от разкриване на социалната услуга. На открито в двора на услугата управителя, г-жа Виктория Иванова представи в кратко видео събрани моменти от 15-годишната дейност на услугата, като не скри вълнението си от оказаната през годините подкрепа от всички институции, неправителствени организации, партньори и доброволци, спомогнали да има повече детски усмивки и една спокойна и сигурна среда за децата. С изпълнение на химн, създаден от екипа за отбелязване на 10-годишнината, момичетата настанени в услугата поздравиха всички гости.
Сред уважилите празника бяха предишни управители на Кризисния център, като своя личен подарък – икона, която да закриля и пази услугата поднесе доц. д-р Мариела Тодорова- Колева– първия управител на услугата.
В празничната програма се включиха и две от момичетата напуснали услугата, които оставиха личните си послания към децата и със сълзи от радост благодариха за подкрепата на екипа, за това, че заедно са успели да преодолеят трудностите.
За 15 години в Кризисния център са преминали 254 момичета, като всеки един от случаите, Управителя определя като палитра от преживявания и емоции, които дори най-виртуозния художник не би могъл да нарисува. „Всяко момиче, до което сме се докоснали, след това е докоснало още много други момичета“, са думи на г-жа Иванова.
За завършек на празника г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново прикани всички заедно да духнат свещичките и с искрени пожелания „да продължаваме заедно, сплотени и в екип да работим в името на нашите деца“, поздрави присъстващите. А на децата пожела да уважават себе си и с достойнство да вървят напред в своя живот, като знаят, че могат да разчитат на помощта и подкрепата на голямото семейство от социални услуги в Община Велико Търново.
Изненада за отбелязване на 15-годишнината бе направената специална дървена кутия с папируси наречена „Капсула на времето“, в която ще бъдат съхранявани и предавани занапред посланията към екипа и децата, отправени в празничния ден. Жест на внимание и уважение към всички гостите бе малък подарък - ръчно изработен сувенир.
Сред гостите уважили събитието бяха гл. инсп. Веселин Райков – Началник на РУ-Велико Търново, г-жа Анжела Досева – Директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Велико Търново,  г-жа Мая Пешева-Владкова – Директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Велико Търново, г-н Недьо Георгиев – кмет на с. Балван, г-жа Катерина Златкова-Дончева – председател на Сдружение „ЗОВ-България“, г-жа Ваня Ананиева – Секретар на МКБТХ, управители на социални услуги др.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.