Баба Рада Цонева навърши 100 години

На 9-ти юни баба Рада с усмивка посрещна гости и заедно с приятели от Дом за стари хора „Св. Иван Рилски“ в с. Балван отпразнува своята 100-годишнина.
Столетницата родена в с. Плаково, общ. Велико Търново вече повече от година и половина живее в Дом за стари хора „Св. Иван Рилски“ с. Балван.
В родното си село Плаково баба Рада е сред уважаваните културни дейци и основатели на хор за обработен фолклор „Минчо Стоев“ към Читалище „Просвета 1873“, където е била певица от 1953 г. до 2006 г. за това споделя г-жа Петя Кънчева- кметски наместник на с. Плаково.
На своя личен празник баба Рада Цонева отново запя любима народна песен и пожела на всички да бъдат здрави, учтиви и да се обичат, а на себе си пожела „Здраве, здраве, здраве и екипа на Дома да продължава да бъде до нея“. Развълнувана тя сподели пред гостите, че в живота си не се е скарала с никого и е била уважавана, което е рецептата и за дълголетие.
В празничния ден лично г-жа Росица Димитрова - Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ изненада рожденичката, като от свое и от името на Кмета на Община Велико Търново, поднесе признателността си към баба Рада за участието и в развитието на културната дейност в общината и с най-искрени пожелания за здраве и благоденствие заедно духнаха свещите на тортата.  В своето приветствие г-жа Димитрова благодари и на екипа на Дома за грижите и подкрепата, които осигуряват на всички потребители, за да имат спокойни старини и да се чувстват уютно.
Сред гостите, които поздравиха столетницата бяха и г-жа Петя Кънчева – кметски наместник на с. Плаково и г-н Недьо Георгиев – кмет на с. Балван.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.