Деца от 5 социални услуги участваха в 35-ти държавен шампионат за деца и младежи в риск

На 18 май 2021 г. деца от 5 социални услуги от Община Велико Търново завоюваха общо 22 медала с представянето си в 35-ти държавен шампионат за деца и младежи в риск „Спортът достъпен за всички деца“. Състезанието се състоя в гр. София, в комплекс „Спортна София“, с организатор от Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР).
Националният шампионат за деца и младежи в риск събра над 260 състезатели, представители на 18 социални институции в страната.
Представителите на Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания /ЦНСТДБУ/ II  и III, ул. „Иларион Драгостинов“№3 и ул. „Колоня Товар“ №14, гр. Велико Търново  участваха в надпреварата във възрастова група 13-15 години и се представиха достойно, като спечелиха общо 12 медала и купа за 3-то място с цялостното си  представяне на турнира в гр. София. Отличията за отбора донесоха: Д. Станев – 1-во място по бадминтон, 2-ро място по лека атлетика, В. Сонева – 2-ро място лека атлетика, 3-то място бадминтон, Г. Коюмджиева – 2-ро място бадминтон, К. Коюмджиев – 3-то място бадминтон. В отборната надпревара по баскетбол 3х3 момичетата спечелиха 2-ро място, а момчетата извоюваха 3-тото място.
Възпитаниците на ЦНСТДБУ I  и II, „Цветарска“№14, гр. Велико Търново спечелиха от шампионата общо 4 медала: А. Асенова 1-во място по тенис на маса в категория девойки, 1-во място бадминтон в категория девойки; А. Кирчев 3-то място по бадминтон в категория юноши; Ил. Маламова – 3-то място по лека атлетика в категория девойки.
 
Девойките от Кризисен център за деца, с. Балван донесоха общо 6 медала:
  • първо и второ място в категория девойки 16-18 години дисциплина лека атлетика
  • второ място в категория девойки 16-18 години в дисциплина бадминтон
  • трето място в категория девойки 16-18 години в отборната надпревара по баскетбол 3х3
 
В турнирите участие взеха момчета и момичета на възраст между 12 и 18 години, представители на 18 социални институции, домове за деца и младежи в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Всички те определиха шампионите в 6 спорта: лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.