Деца от социални услуги сътвориха картички за Международния ден на възрастните хора

По повод отбелязване на Международния ден на възрастните хора по инициатива на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново децата и младежите от 9 социални услуги, функциониращи в общината изработиха над 200 оригинални картички с послания - жест на внимание и уважение към възрастните хора. В празничния първи ден на месец октомври творбите на децата ще зарадват хората, които посещават петте Клуба на пенсионера и инвалида във Велико Търново, както и Дневния център за стари хора в кв. Бузлуджа. Инициативата се реализира и на територията на малките населени места, където децата посещаващи Центрове за работа с деца и младежи са подготвили различни сувенири, картички и оригинални послания за възрастните жители.
За празничния 1 октомври в Дом за стари хора „Венета Ботева“, гр. Велико Търново по желание на деца от Детска градина „Слънчев дом“ на потребителите  ще бъдат подарени ръчно изработените от децата картички.
В навечерието на Международния ден на възрастните хора членовете на Клуб на пенсионера и инвалида в с. Арбанаси, съвместно с НЧ „Иларион Драгостинов 1897“ отбелязаха 100-годишнината от смъртта на Патриарха на българската литература - Иван Вазов. Председателя на клуба г-жа Гинка Стефанова, заедно с г-жа Елка Мянова – пенсиониран учител по български език и литература, представиха кратка история за творчеството и живота на Иван Вазов. С прочувствен рецитал и прочит на известни негови произведения членовете на клуба се потопиха в патриотично-просветителския дух на творчество му. На събитието присъства г-жа Росица Димитрова- Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново, която не скри вълнението си и с искрена благодарност и признателност за достойния пример, за ценности и традиции, които съхраняват и предават на своите деца и внуци, поздрави членовете на Клуб на пенсионера и инвалида в с. Арбанаси. Кмета на с. Арбанаси – Тошо Кръстев поднесе своя поздрав и цвете на всеки от присъстващите.
Специална изненада за деня на възрастните хора поднесоха децата от Център за работа с деца и младежи, с. Арбанаси, като раздадоха в красив папирус свои авторски стихотворения за „Баба и Дядо“ – символ на признателността и обичта им.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.