Детски празник "Шарен свят" отбеляза 1-ви юни

Празник „Шарен свят“, организиран от Община Велико Търново, съвместно с екипите на социални услуги и ученици от Градски ученически парламент, зарадва малки и големи.
В Международния ден на детето - 1 юни,  Парк „Света гора“ се огласи от детски смях и грейнали от щастие лица. Начало на празника даде г-жа Снежана Данева-Иванова, заместник-кмет на Община Велико Търново. Тя не скри щастието си от цветното настроение и изпълнения с детски смях парк. Много изненади, игри, танци, лакомства и награди зарадваха всички деца, дошли на празника. Те имаха възможност да се включат в заниманията на обособените 9 ателиета: „Бързи, смели, сръчни“, „Шареното камъче“, „Рисувай с нас“, „Макаронени бижута“, „Пано на щастливото детство“, „Опознай своя град“, „Палитра“, „Искам да ти кажа“, „Логически задачи“.
Над 200 деца показаха своите умения и преминаха успешно през всички ателиета, с което имаха възможност да участват в томбола с награди, осигурени от Община Велико Търново, връчени от г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново. „С импулсивност, фантазия и желание за нови приключения вие – децата, дарявате нас, възрастните, с щастие, карате ни да мечтаем и ни връщате в детските дни. Бъдете здрави, енергични, любознателни и не спирайте да вярвате във вълшебствата на живота“ - с тези думи г-жа Димитрова се обърна към всички присъстващи.
Сред изненадите, които предизвикаха интерес бе стрелбата по мишена с традиционен български лък. А специално обособен забавен фотокът, с възможност за преобразяване, остави за всеки спомен от празничния ден.
По традиция в празничния ден Детска млечна кухня към Община Велико Търново изненада децата с подарък, като на осемте раздавателни пункта те получиха топка и книжка. Над 400 деца, посещаващи детски ясли в общината също получиха за празника подаръци. Средствата за всички изненади за 1-и юни бяха осигурени от Община Велико Търново.
 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.