Домашен социален патронаж приготвя за своите потребители меню с традиционни ястия за празничната трапеза на Великден

По повод Великденските празници Домашен социален патронаж при Община Велико Търново ежегодно приготвя за своите потребители меню с традиционни ястия за празничната трапеза. За предстоящите празнични дни тази година, екипът на услугата приготви козунаци и боядиса над 1100 яйца, които днес и утре ще бъдат раздадени в допълнителен пакет с месни и млечни продукти на над 560 потребители на територията на общината.
Домашен социален патронаж осигурява всеки работен ден топла храна и за 135 крайно нуждаещи се лица, потребители на социалната услуга „Обществена трапезария“, финансирана със средства осигурени от Фонд „Социална закрила“. За Великден те ще получат към менюто си козунак, боядисани яйца и млечни продукти, а също така и осигурени от Ротаракт клуб – Велико Търново, 135 пакета с хранителни продукти. В партньорство с организацията за трета поредна година Домашен социален патронаж ще раздаде на хората в нужда пакетирани хранителни продукти, набрани по време на дарителска акция „Купи и дари“, която се реализира през месец април във верига хипермаркети в града, по инициатива на Ротакракт клуб – Велико Търново.
Домашен социален патронаж при Община Велико Търново ежедневно предоставя услугата „Доставка на храна в дома“ за над 450 потребители на територията на 16 населени места в общината.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.