Емоции, изненади и конкурс Мисис Баба и Мистър Дядо отбелязаха Международния ден на възрастните хора – 1 октомври

На 1 октомври - Международен ден на възрастните хора по традиция в социалните услуги, функциониращи на територията на Община Велико Търново празника се отбелязва с песни, танци и изненади подготвени за възрастните хора. Специална програма, постер с отговор на децата „Защо обичам дядо и баба?“ и ръчно изработени подаръци за потребителите на Дом за стари хора „Св. Иван Рилски“, с. Балван поднесоха децата от Кризисен център, с управител г-жа Виктория Иванова. В знак на уважение те връчиха своите лични послания и поименни грамоти към всички домуващи, както и към г-жа Веселка Иванова – управител на Дома и екипа на социалната услуга, като предвид обявената епидемична обстановка в страната празникът се състоя на открито в двора. С присъствието си уважиха празника и г-жа Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ и г-н Недьо Георгиев – кмет на с. Балван.
И тази година на сцената на Народно читалище „Нива 1898“ за възрастните жители на с. Балван бе организиран празник под мотото „Общество за всички възрасти – младостта отминава, мъдростта остава“, организиран от г-н Недьо Георгиев – кмет на с. Балван, съвместно с читалищното настоятелство, Клуба на пенсионера и инвалида и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. Със совите певчески и артистични умения дамите от група за стари градски песни „Романтика“ поздравиха присъстващите, а г-н Георгиев подари на дълголетниците в селото лични подаръци. На празника присъства и г-жа Росица Димитрова- директор дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново, която поднесе на всички присъстващи папирус с поздравителен адрес от името на кмета на Община Велико Търново и от нейно име, с пожелание към всички отбелязващи Международния ден на възрастните хора да продължават да показват, че за таланта няма възраст и да предават на младите поколения българските традиции и обичаи.
За отбелязване на Международния ден на възрастните хора по инициатива на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“  на над 960 потребители на Домашен социален патронаж – Велико Търново и ползватели на интегрирани здравно-социални услуги по Проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Велико Търново“, бяха връчени поздравителни адреси в папирус от името на кмета на Община Велико Търново. Инициативата се реализира на територията на общината в знак на уважение и признателност пред мъдростта и нестихващо желание на хората с натрупан житейски опит да бъдат активна част от обществото.
Лично г-жа Димитрова посети домовете на няколко потребители  на социални услуги в с. Ново село, за да ги поздрави и поднесе своите лични пожелания за здраве, благополучие и още дълги години да се радват на уважението и подкрепата на близките си.
По традиция в Дом за стари хора „Венета Ботева“, гр. Велико Търново Международния ден на възрастните хора се отбелязва с организиране на конкурс Мисис Баба и Мистър Дядо. В специална празнична програма кандидатите за призовите места изявиха своите таланти – пяха, танцуваха и рецитираха стихове, като компетентно и независимо жури избра победителите –  мисис баба Мария Енева и мистър дядо Николай Паскалев. Специална изненада и картичка с послание към всички потребители поднесоха от екипа на Център за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и лица с увреждания, с управител г-жа Маргарита Сариева. На празника присъства г-жа Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, която изрази своето възхищение пред нестихващото желание да бъдат пълноценни и благодари за усмивките и енергията, с които поднасят изпълненията си.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.