Комплекс за социални услуги ТЪРНОВГРАД отпразнува своята втора година

На 18-ти май, Комплекс за социални услуги ТЪРНОВГРАД отпразнува своята втора година от разкриване на социалната услуга. В присъствието на представители на институции, организации и партньори екипа на Кризисен център за лица представи дейността си и постигнатите резултати.  
Г-жа Наталия Петкова – Управител на услугата, отправи благодарността си за успешното междуинституционално сътрудничество.  През изминалите две  години помощ и подкрепа от екипа на услугата са потърсили 289 лица и деца. От тях подслон са получили 123 лица, от които 83 лица и 40 деца. Мобилни услуги и консултации са предоставени на 166 лица, нуждаещи се от подкрепа, психо-социална работа, преодоляване на кризи, медицинска помощ и консултации. Проведени са 95 информационни срещи в населени места на територията на Община Велико Търново, както и в други общини от област Велико Търново.
Сред гостите уважили празника бяха г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново, г-жа Мая Пешева-Владкова – Директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Велико Търново, гл. инсп. Веселин Райков – Началник на РУ- Велико Търново, доц. д-р Мариела Тодорова – преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, г-жа Ваня Ананиева – Секретар на МКБТХ, г-жа Катерина Златкова-Дончева– председател на Сдружение „ЗОВ-България“ и др.
В своето приветствие, г-жа Росица Димитрова, поздрави екипа на услугата за постигнатите резултати и навременната мобилна работа оказана от екипа в различни кризисни ситуации. С пожелание  да продължаваме, въпреки трудностите да даряваме надежда и вяра в смисъла на дейността ни - подкрепа на лица и семейства в неравностойно положение, г-жа Димитрова се обърна към всички присъстващи.
Като на празника домакините изненадаха гостите със забавна викторина, която завърши с награди за печелившия отбор.
 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.