Куклен театър зарадва деца от социални услуги и Центрове за специална образователна подкрепа в Община Велико Търново

На 21 и 22 април деца от социални услуги в Община Велико Търново наблюдаваха спектакъла „Приказка за Великден“ представен от Театър „Весел“. По повод предстоящия светъл празник кукловодите от театър „Весел“ посетиха на място социални услуги, сред които Дневен център за деца и младежи с увреждания „ДЪГА“, гр. Велико Търново, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, гр. Велико Търново и Кризисен център за деца в с. Балван и два Центъра за специална образователна подкрепа в с. Ново село и в гр. Велико Търново. Спектакъла зарадва над 100 деца, като им даде възможност да се докоснат до театралното изкуство и да бъдат участници в представлението. Домакините с усмивка и вълнение изпратиха своите гости, като си пожелаха отново да се срещнат с Театър „Весел“.
„Благодарност към Театър „Весел“, които с изпълнението си днес създадоха  настроение и пресъздадоха по един различен начин обичаите свързани с Великден, като провокираха интереса на децата към театралното изкуство“, с тези думи г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново лично благодари на артистите след представлението им в социалната услуга Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, гр. Велико Търново.
Разходите за петте представления са финансирани със средства от Общинския бюджет, във връзка с изпълнение на Програмата за детето на Община Велико Търново за 2021 г. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.