Над 1000 потребители на социални услуги в домашна среда получиха мартеници за 1-ви март

Над 1000 потребители на социални услуги предоставяни в домашна среда на територията на Община Велико Търново ще бъдат закичени с ръчно изработени мартеници за здраве и благополучие, по повод празничния 1-ви март.

Мартеници получиха над 440 лица, на които се осигурява доставка на храна до дома от Домашен социален патронаж при Община Велико Търново, 200 крайно нуждаещи се лица включени по Проект „Топъл обяд в Община Велико Търново“, 230 лица в невъзможност за самообслужване по Проект “Грижа в дома в Община Велико Търново“, 220 потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“.

В изработването на уникалните мартеници от пресукан бял и червен конец е вложен труда и старанието на деца, възрастни, хора с увреждания и екипи от всички социални услуги, функциониращи в общината.

Жестът на внимание към хората получаващи подкрепа в своите домове е традиция, която се реализира по инициатива на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, с участието на над 120 от назначените социални асистенти и домашни санитари, които ежедневно са в помощ на  хора с увреждания, възрастни в невъзможност за самообслужване и самотноживеещи.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.