Наградиха победителите в екоконкурс за рисунка и есе на тема „Пази природата, тя е наша!“

Победителите в екоконкурс за рисунка и есе на тема „Пази природата, тя е наша!“ бяха обявени и наградени днес /29.03.2022 г./ на специална церемония състояла се в Община Велико Търново. Конкурса се проведе в началото на 2022 година, с участието на деца посещаващи Центровете за работа с деца и младежи, функциониращи на територията на община Велико Търново. Инициативата се реализира от Община Велико Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, в партньорство със Сдружение на кметовете и кметски наместници „Янтра 2001“ и Съюза на пивоварите в България, като част от националната кампанията „Код: Отговорни заедно“ насочена към творчество, природа, превенция и спорт. Участвали в конкурса със свои произведения са общо 35 деца от 9 Центъра за работа с деца и младежи от с. Арбанаси, с. Балван, с. Шемшево, гр. Дебелец, с. Церова кория, с. Шереметя, с. Малки чифлик, с. Ресен, с. Самоводене.
Сред представените общо 18 рисунки на първите три места са отличени: първо място Руси Желязков от ЦРДМ с. Балван , второ място – Йоана Кушева от ЦРДМ с. Шемшево и Мирослава Димитрова от ЦРДМ с. Малки чифлик, трето място – Тихомир Илиев от ЦРДМ с. Ресен и Велислава Чантова от ЦРДМ с. Церова кория. В категория есе са представени общо 17 произведения, като първото място си поделят Десислава Конакчиева – от ЦРДМ с. Арбанаси и Стефани Делиниколова от ЦРДМ с. Самоводене, второ място за Никол Колева  и Ивелин Русев от ЦРДМ гр. Дебелец, на трето място е Виктория Николаева от ЦРДМ с. Шемшево.
За своето участие в инициативи с грижа за природата и проявено отношение към опазване на околната среда децата получиха от Дарителско сдружение  „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите награди и грамоти, както и малки дръвчета за засаждане, осигурени от Община Велико Търново.
„С организиране на подобни конкурси и мероприятия насочени към децата и младежите се цели да се изгради отговорно поведение към околната среда. Възможността да се присъединим към кампанията „Код: Отговорни заедно“ спомага за развитието не само на екологично мислене, но и за творчеството, превенцията и спорта сред децата и младежите на територията община Велико Търново.“, сподели в приветствието си г-жа Росица Димитрова. Тя благодари на дългогодишните партньори за успешните идеи реализирани в посока изграждане на ценности и идеали, съхраняване и предаване на традиции и обичаи, както и създаването на занимания подкрепящи личностното израстване на децата и младежите.
На събитието присъстваха г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново, г-жа Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България,  управителния съвет на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, с. Балван, кметове и кметски наместници, Уредници на Центрове за работа с деца и младежи и деца участници в конкурса.
 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.