Община Велико Търново с награда в конкурс за добри практики в дейността на администрацията за 2021 г.

На 14.01.2022 г. в Конферентен център на Capital Fort, гр. София се проведе официална церемония за награждаване на победителите в Конкурса за добри практики в дейността на администрацията за 2021 г., организиран от Институт по публична администрация /ИПА/.
Община Велико Търново бе отличена с грамота в категория „Социална отговорност“ с добра практика насочена към включване в пазара на труда на хора с увреждания, потребители на социални услуги, с което се цели преодоляване на социалната изолация и осигуряване на възможност за придобиване на трудови умения и опит. Отличието прие лично г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново, която представи добрата практика и благодари на организаторите за възможността да се популяризират, както в администрациите, така и в обществото успешни социално значими проекти насочени към различни групи хора.
Наградите на победителите в конкурса в трите категории Управление на хората, Технологични решения за открито управление и административно обслужване и Социална отговорност, бяха връчени от Павел Иванов - Изпълнителен директор на ИПА. Класираните проекти бяха излъчени сред общо 47 получени предложения за добри практики, като най-много са кандидатите в категория „Социална отговорност“ общо 23.
Отличия със своите добри практики получиха и още две институции от Областта, а именно Регионална инспекция по околна среда и водите в Категория „Технологични решения за открито управление и административно решение“ и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в категория „Социална отговорност“.
 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.